Generel pleje og hjælp

Her finder du information om sygepleje, personlig pleje og hjælp til måltider på Kollektivhuset.

Sygepleje

Du kan altid henvende dig og få en uforpligtende samtale med sygeplejersken i sundhedsklinikken. Sygeplejersken vil kunne give dig vejledning, støtte og hjælp i forskellige situationer og vil kunne rådgive dig om dine muligheder for yderligere hjælp. Det kunne f.eks. være forebyggende sundhedsoplysning og rådgivning, inkontinenspleje, medicin, personlig pleje, pleje ved alvorlig sygdom, psykisk pleje og omsorg, samtaler, behandlingsforløb, sondemad, sårpleje, undersøgelser og/eller behandlinger. Det er ikke nødvendigt at være henvist af egen læge eller sygehus for at få sygepleje.

Personlig pleje

Hvis du har svært ved at varetage den personlige pleje, kan du få hjælp på forskellige tidspunkter af døgnet afhængigt af dine behov. Personlig pleje kan bl.a. omfatte hjælp til af- og påklædning, sengeredning, bad, toilette og hudpleje, brug af hjælpemidler, middagshvil og toiletbesøg.

Hjælp til måltider

Du kan i forbindelse med måltider få hjælp til tilberedning af morgen- og aftensmad, anretning af varm mad, at spise og oprydning efter måltider.